Ekonomi

DoorDash 2. çeyrek kâr tahmini artan maliyetler nedeniyle yetersiz kaldı

DoorDash Inc. (NASDAQ:DASH), ikinci çeyrek çekirdek kârının piyasa beklentilerinin altında kalacağını öngördü ve bu açığı artan giderlere bağladı. Online yemek dağıtım devi, market ve yemek siparişlerindeki artışın faydalarını aşındıran önemli bir faktör olarak yüksek maliyetleri gösterdi. Bugün yapılan bu açıklamanın ardından DoorDash hisseleri mesai sonrası işlemlerde %12 oranında değer kaybetti.

Şirket, New York City ve Seattle’da uygulamaya konulan yeni düzenlemelere yanıt olarak teslimat çalışanlarının asgari ücretini yükseltmek zorunda kaldı. DoorDash Finans Direktörü Ravi Inukonda verdiği bir röportajda, şirketin dördüncü çeyrekten ilk çeyreğe maliyet artışı nedeniyle artan ücretlerin bir kısmını tüketicilere yansıtmak zorunda kaldığını açıkladı.

DoorDash vergi, faiz, amortisman ve itfa payları öncesi düzeltilmiş kazancının (EBITDA) 325 milyon ila 425 milyon dolar aralığında olmasını bekliyor. Bu öngörünün orta noktası, LSEG verilerine göre yaklaşık 393,8 milyon dolar olan piyasa tahmininin altında.

Şirkete göre yeni düzenlemeler, platformunu etkilenen şehirlerdeki gelir için ona güvenen insanlar için daha az erişilebilir ve esnek hale getirdi. Bununla birlikte, çeyrekte toplam siparişler üzerindeki etki %1’den daha az bir düşüşle minimum düzeyde kaldı.

DoorDash’in hizmetlerini market, perakende ve alkol teslimatlarını içerecek şekilde çeşitlendirme çabaları, daha fazla müşteri çekme stratejisinin bir parçası olmuştur. Şirketin bu çeyrekte toplam siparişlerde %21’lik bir artışla 620 milyona ulaştığını bildirmesiyle bu çabalar sonuç veriyor gibi görünüyor. Özellikle market segmenti, siparişlerin bir önceki yıla göre iki katına çıkmasıyla kayda değer bir büyüme gösterdi.

Şirketin tüm uygulama siparişlerinin ve abonelik ücretlerinin toplam değerini temsil eden brüt sipariş değeri (GOV) ilk çeyrekte %21 artışla 19,24 milyar dolara yükseldi. İkinci çeyrek için DoorDash, GOV’un 19 milyar ila 19,4 milyar dolar arasında olmasını bekliyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Finansal performans açısından, DoorDash’in ilk çeyrek geliri %23’ün üzerinde bir artışla 2,51 milyar $’a yükseldi ve beklenen 2,45 milyar $’ı aştı. Ayrıca, geçen yılın aynı döneminde 161 milyon dolar ya da hisse başına 41 sent olan net zarar bu çeyrekte önemli ölçüde azalarak 23 milyon dolara ya da hisse başına 6 sente geriledi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ergene-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu