Haber

Çin Ejderha Yılına Giriyor

Çin geleneğinde her yeni yıl, Çin burcundaki 12 hayvandan biri tarafından temsil edilir. Ay takvimlerine göre prestijiyle Çin, bugün gücü, heybeti, bilgeliği ve serveti temsil eden Ejderha Yılı’na girdi.

Çin geleneğinde her ay yılı, Çin zodyakındaki 12 farklı hayvandan biriyle temsil edilir: Fare, öküz, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, keçi, maymun, horoz, köpek ve domuz. Çin Yeni Yılı döngüsüne göre ejderha yılı olarak adlandırılan 2024 yılı, 10 Şubat 2024’te başlayıp 28 Ocak 2025’te sona erecek. Yeni yılın gelişinin meydanlarda gösterilerle kutlandığı bahar şenliği, bu yıl Ejderha Yılı’na özel olarak ülkenin her yerinde ejderha figürleri ve özel gösterilerle kutlanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’i arayarak Ejderha Yılı’nı kutladı. Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkan Xi Jinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki devlet başkanı, Çin Yeni Yılı tebriklerini paylaştı. Başkan Xi, Çin halkının umutlarının ve güveninin yüksek olduğunu belirtti. Önümüzdeki dönemde Başkan Putin, “Çin halkına en iyi dileklerini ve mutlu bir Ejderha Yılı diledi. İki Başkan yeni yılda yakın temasları sürdürme konusunda mutabakata vardı” denildi.

EJDERHA YILI BM FESTİVAL TAKVİMİNE EKLENDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çin Yeni Yılı dolayısıyla yaptığı kutlama açıklamasında, “Ay Yeni Yılınız Kutlu Olsun. Ejderha Yılı’na girerken en içten selamlarımı göndermekten mutluluk duyuyorum. Ejderha gücü simgeliyor, bilgelik, koruma ve iyi şans. Günümüzün küresel zorlukları Üstesinden gelmek için bu niteliklere ihtiyacımız var. BM’de bu yılki kutlamalar özel: Ay Yeni Yılı ilk kez BM tatil takviminin bir parçası. Çin’e ve Çin halkına teşekkür ediyorum. BM’ye, çok taraflılığa ve küresel ilerlemeye olan sarsılmaz desteğiniz için. Birlikte “Sürdürülebilir, adil ve barışçıl bir geleceği gerçekleştirebiliriz. Yeni yılda sağlık, mutluluk ve refah diliyorum.”

“EJDERHA GÜCÜ VE BİLGELİĞİ TEMSİL EDER”

Ejderha Yılı’na geçişte Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, tebrik mesajında ​​şunları söyledi: “Ejderhanın Yeni Yılı Kutlu Olsun! Geleneksel Çin kültüründe ejderha, gücü, cesareti, bilgeliği ve serveti temsil eder. Umarım siz de Ejderha Yılı’nı kutlarsınız. Hedeflerinize ve hayallerinize ulaşmak için güçlü bir ejderha gibi yükselin.” “Uçup uzaklara gidiyorsun” dedi.

balcovaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu